Villámgyors tészták
Azt ígértem, lesznek olyan gyors receptek, amelyek mellett marad idő zenét hallgatni. Persze karácsony előtt inkább a készülődésre fordítjuk a felszabaduló időnket, de egy hamar elkészíhető ebéd ilyenkor is jól jön. Egyszerű tésztareceptek következnek.
Brokkolis-krémsajtos tészta
Hozzávalók:
1/2 kg teljes kiőrlésű tészta
1/2 kg brokkoli
1/4 kg natúr krémsajt (sós)
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, gőz fölött pároljuk meg. Sózzuk ízlés szerint. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, majd keverjük össze a krémsajttal, és a brokkolival tálaljuk.
Laskagombás-tejfölös tészta
Hozzávalók:
40 dkg orsótészta
1 nagy pohár tejföl
30 dkg laskagomba
néhány gerezd fokhagyma
olaj
sajt ízlés szerint
Elkészítés:
A laskagombát vágjuk közepes méretű darabokra, a fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és szeleteljük föl. Hevítsünk kevés olajat, és dobjuk rá a fokhagymát, pár perc után pedig a laskagombát is. Pároljuk puhára a gombát, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a tejfölt. Ízlés szerint borssal is fűszerezhetjük.
A tésztát főzzük ki, és keverjük el a gombás szósszal. Reszelt sajttal tálaljuk.
És ha már gyorsan megfőztük az ebédnek valót, kapcsoljunk be készülődés közben egy kis karácsonyi zenét. Vagy legalább hallgassuk meg ezt a részletet a Messiásból: