Tepsis zöldségek

Ez az egyik kedvenc ételem, roppant egyszerű, csak mindent össze kell aprítani és egy tepsibe teríteni, ugyanakkor finom és egészséges. Különösen ajánlom azoknak, akik hozzám hasonlóan telente állandó zöldséghiánytól szenvednek. Ezúttal tettem bele egy kis kolbászt és szalonnát, de anélkül is tökéletes, már rengetegszer elékszítettem a vegetáriánus változatot is, olyankor egy kis olajjal megcsurgatva. Aki szereti, apríthat hozzá sütőtököt vagy gyökérzöldségeket is.

p1053221.JPG

Téli zöldségek tepsiben

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1/2 kg sárgarépa
1/2 kg cékla
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
kb. 10 dkg húsos szalonna
egy kisebb darab kolbász
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit és a céklát kockára, a répát vastagabb karikára, a hagymát kisebb cikkekre vágjuk. A fokhagymát csak megpucoljuk, a gerezdeket egészben hagyjuk. A húsféléket is felaprítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben összekeverjük az összes hozzávalót, ízlés szerint sót és fűszereket adunk hozzá, majd fóliával lefedve 40 percet, anélkül körülbelül további húsz percet sütjük.

Magában is isteni, húsimádók fogyasszák köretként.

p1053222.JPG