Szív küldi...

Közeleg a Valentin-nap. Ha nem azoknak a táborát gyarapítjuk, akik fanyalogni szeretnek, és lehetőleg minél több ünnepen megállapítani, hogy az miért nem jó / miért nem kellene megünnepelni, ragadjuk meg az alkalmat, hogy kedvében járjunk a számunkra legfontosabb személynek. Nemrég bejárta az internetet egy videó, amelyen kekszet készítenek, egy szivárványszínű szívvel a közepén. Kicsit továbbgondoltam ezt a receptet, és elkészült az én málnás-vaníliás Valentin-napi süteményem. Az eredeti recept és videó itt található. Én fél adagot készítettem, hiszen ebből a finomságból úgysem akarunk túl sokaknak adni.

p2123306.JPG

Valentin-napi szíves keksz

Hozzávalók:

8,5 dkg puha vaj
8 dkg cukor
2 tojás
csipet só
fél rúd vanília
15 dkg liszt
piros ételfesték
fél zacskó fagyasztva szárított málna

Elkészítés:

A vajat elkeverjük a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd hozzáadunk egy tojást és egy sárgáját (a fehérjét félretesszük a borításhoz). Az egészet simára keverjük, majd beledolgozzuk a lisztet is. Kétfelé vesszük a tésztát, az egyiket ételfestékkel pirosra vagy rózsaszínűre színezzük. A piros részt a fagyasztóba, a be nem színezettet a rendes hűtőbe tesszük, míg kissé meg nem keményednek.

p2123301.JPG

Kinyújtjuk a piros részt, és egyforma szíveket szaggatunk ki belőle (megj.: használjatok szebb szívformát, mint ami nekem volt!). A kiszaggatott részeket összeillesztjük, hogy egy rudat képezzenek. A fehér tésztából kis hengereket sodrunk, és ezekkel óvatosan bevonjuk a szíveket, kezdve a felső bemélyedéssel. Ha minden tésztát elhasználtunk, egyengessük el, hogy a fehér tészta egyenletesen fedje a pirosat, és egy hengert kapjunk. Csomagoljuk fóliába, és hűtsük le.

Egy tányérba szórjunk fagyasztva szárított málnadarabokat, majd kenjük meg a henger oldalát tojásfehérjével, és hempergessük meg a málnában, hogy mindenütt egyenletesen borítsa. Hűtsük egészen szilárdra a süteményt, majd szeleteljük fel a hengert, hogy megkapjuk a kisütni való kekszeket. Tegyük tepsibe a szeleteket, és hűtsük be őket, amíg előmelegítjük a sütőt. Közepesen lángon süssük a kekszeket körülbelül tíz percig.

Várjuk meg, amíg kihűlnek, majd adjuk oda annak, akit a legjobban szeretünk. ♥

p2123303.JPG

És persze zenét is ajánlok Valentin-napra. Rengeteg darab közül választhatunk, nekem most ez jutott eszembe: