Mustáros tojáskrém

Mostanában nagyon rákaptam a házi készítésű szendvicskrémekre. Legyen szó uborkás májkrémről, tepertőkrémről vagy nagy kedvencemről, a mustáros tojáskrémről, szívesebben fogyasztom őket, mintha egyszerűen sajtos vagy felvágottas kenyér lenne a vacsora. Álljon itt tehát az utóbbinak a receptje, amelyet én nagy darabokra kockázott fehérjével szeretek, de aki krémesebbre vágyik, aprítsa fel jobban, vagy törje össze villával.

p1063225.JPG

Mustáros tojáskrém

Hozzávalók:

8 tojás
20 dkg mustár
20 dkg natúr joghurt vagy tejföl
1 fej lilahagyma
só, bors

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, a fehérjét felaprítjuk, a sárgáját összetörjük, elkeverjük a mustárral, majd a joghurttal vagy a tejföllel megfelelően krémesre hígítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük ízlés szerint, majd nagyon apróra vágjuk a lilahagymát, és azt is hozzákeverjük. Legvégül beleforgatjuk a fehérjedarabokat. Fogyasztásig tartsuk hűtőszekrényben.

Pirítóssal, zöldségekkel isteni. Én most kápia paprikával díszítettem, de tálalhatjuk salátaágyon is.

Címkék: hideg gyors